Välkommen till Segeltorps Kulturförening

Segeltorps Kulturförening är en förening med c:a 1200 medlemmar. Föreningen har sin hemvist i Segeltorp, en kommundel i Huddinge kommun.

Segeltorps Kulturförening driver också Segeltorps Hembygdsfrågor. Genom ett samarbete med andra Hembygdsföreningar i kommunen, men också i länet, vill vi på olika sätt utveckla hembygdsfrågorna.

Föreningens evenemang stöds ekonomiskt av Huddinge kommuns Kultur och Fritidsförvaltning. Årets Långsjörunda inställd!

Årets Långsjörunda som är planerad till den 6 september är inställd på grund av Covid-19. Pandemin har ställt till det för många och även vi utsätts. 

Nu hoppas vi på att alla ska sköta sig så att vi blir av med eländet och att vi kan komma igågn med annan verksamhet så fort som möjliigt.

Välkomna tillbaka till Långsjörundan nästa år, 2021.Våren är här!

Kultur i Covid-19 spår!

Att ett elakt virus sätter stopp för föreningens verksamhet är något vi beklagar, men som vi inte kan påverka. Det medför att föreningens verksamhet ligger mer eller mindre nere. Det blev en mager kulturvår och vi vet inte ännu vad som händer i höst. Ska det bli några evenemang eller inte. Föreningens program ligger färdigt men innan vi vet vad som händer avvaktar vi. Vad vi kan säga är att om det blir kultur i höst så börjar höstprogrammet med Långsjörundan första söndagen i september och så följer det ytterligare 18  olika evenemang. Några av vårens evenemang är flyttade till hösten och en del är helt nya. På programmet finns bland annat Lena-Maria från våren, det blir givetvis barnteater och så blir det en konsert med operamusik. Det blir ett fullspäckat program, om det nu blir av? Vi avvaktar myndighetsbeslut om vad som kommer att ske.

Välkomna tillbaka när allt är sig likt igen!Berättarladan. Foto: Per Johansson Berättarladan, Västanå Teater

Ta del av den digitala kulturen

Under den nu pågående pandemin så är ju nästan allt inställt på våra teatrar och konsertlokaler. Det hindrar dock inte att ni ändå kan se några föreställningar som finns på olika hemsidor. Många av det stora har lagt ut både gamla och lite nyare föreställningar på nätet som ni kan se. De flesta är avgiftsfria men andra kanske vill få någon krona i ersättning.

Kolla in i vårt länkarkiv där vi försökt hitta till de olika teatrarnas hemsidor, men det finns givetvis många fler som ni hittar på nätet.

Eftersom vi just nu inte vet någonting om vad som händer i höst med Segeltorps Kulturförenings aktiviteter så kan vi bara hoppas att vi kan komma igång igen inom rimlig tid. Höstprogrammet är klart och ligger för tryckning men när vet vi inte nu!

Med anlednig av det nu pågående problemet med Coronaviruset kommer Segeltorps Kulturförening att ställa i flera evenemang.

Vilka som ställs in kan ni läsa om här på hemsidan eller på Facebook där föreningen också finns. Det kommer också att skickas e-post till de som anmält sig till de olika evenemangen. För närvarande kan vi inte ange vilka evenemang som påverkas, men det verkar som om många av vårens återstående evenemang flyttas till nästa aktiva termin.

Är du intresserad av fler bilder från Segeltorp gå till vårt Galleri.

Aktuellt

Bli medlem i Segeltorps kulturförening!

Medlemsavgiften är för närvarande 250:- för hel familj, 150:- för enskild person och 25:- för ungdom t o m 21 år(för den som inte ingår i eventuella familjemedlemmar).

Segeltorps kulturförenings plusgirokonto är 120 05 56 - 7 och Swish 123 514 60 22

Det är alltid förmånligare att vara medlem.

Vill du bli medlem klicka här och fyll i dina uppgifter och skicka till oss.

Anmälan till aktiviterer

Om det står att du skall anmäla dig till våra aktiviteter så glöm inte det. Det är viktigt eftersom vissa evenemang inte kan ta emot för många besökare.

Om du vill att föreningen ordnar med någon speciell aktivitet eller om du har frågor om olika aktiviteter,så hör av dig på info@segeltorpkultur.se 

Obs! Bokning på 646 48 56 (telefonsvarare) eller boka@segeltorpkultur.se där inget annat anges!

Vi rekommenderar att du bokar om du vill vara säker på att få plats.

Reservation för ändringar och tillägg!


E-postadress

Du har väl lämnat din e-postadress till föreningen så att du snabbt kan få ny information. Det händer att vi av någon anledning måste ställa in eller flytta ett evenemang och då är det bra att vi kan nå dig snabbt.

Har du bytt adress så glöm inte att meddela oss den. Det är viktigt att vi har rätt adress till dig.


Bok om Segeltorps historia

En bok om Segeltorp som municipalsamhälle i vilken ni bl.a. kan läsa om hur det gick till när Segeltorp skulle bli en del av Stockholm, de olika intrigerna mellan olika grupperingar mm.

Hembygdsmuseet i Magasinet

På mellanplanet i Magasinet finns det ett hembygdsmuseum, som alltid är öppet vid föreningens alla aktiviteter. Om det inte finns någon på plats i museet så prata med någon av föreningens representanter så kan de hjälpa dig. Just nu pågår dock en lätt omändring av muséet, varför det är lite rörigt.


Segeltorps Kulturförening på Facebook

Segeltorps Kulturförening finns givetvis på Facebook. Om du vill titta in på vår sida där så klicka på länken. Till Facebook!


Tips

Till dig som vill följa med:

- Ge oss din e-postadress!

Vill du få information om aktiviteter

via e-post?

Skriv till oss på

info@segeltorpkultur.se

så sätter vi upp dig på sändlistan